Міський голова використовує адмінресурс у виборчих цілях - Коцаба

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус використовує адмінресурс у виборчих цілях, тим самим порушуючи закон про вибори.

Про це в інтерв'ю кореспонденту "Малакави" розповів голова обласного осередку "ПОРИ" та кандидат в мери обласного центру Руслан Коцаба.

"Ми зафіксували через своїх довірених осіб декілька порушень зі сторони діючого міського голови, - каже Руслан Коцаба. - Ми трактуємо їх, як використання адмінресурсу і направили відповідні скарги до міської виборчої комісії".

Руслан Коцаба пояснює, що 7 жовтня у більшості друкованих видань Франківська вийшло однотипне звернення мера, яке є прямою агітацією діючого міського голови Віктора Анушкевичуса.

"Ми вважаємо, що якщо із сьомого жовтня він був у відпустці, як про це декларував, то вихід такого матеріалу є у чистому вигляді порушенням закону, - розповідає Руслан Коцаба. - Якраз із сьомого числа і почалося використання ним адмінресурсу. Я вже не кажу про використання ним службового транспорту чи про те, що він і надалі ходить на роботу...".

Також, за словами Руслана Коцаби, 7 жовтня, між 12-30 та 12-50 Віктор Анушкевичус зобов'язав зібрати увесь міськвиконком у залі засідань обласної адміністрації.

"Він жодним чином не уклав угоди на оренду цього залу. Він не повідомив ТВК про цей захід, але був зобов'язаний зробити це... У нас є аудіо та відеозапис того, що там відбувалося - це була звичайна передвиборча агітація з елементами того, як має поступати адмінресурс, щоб сфальсифікувати волевиявлення франківців, - говорить Руслан Коцаба. - Це є політична корупція в решті решт".

Руслан Коцаба каже, що вимагатиме від міської виборчої комісії дати Віктору Анушкевичусу перше попередження.

"Бо якщо ніхто не зверне на це увагу, то у нас може повторитися друге Мукачево. Якщо він не отримає такого попередження, то буде ще більше використовувати переваги своєї колишньої посади", - констатував Руслан Коцаба.
old_editor, 11.10.2010 20:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини