На Прикарпатті рейтингові партії торгували місцям у списку

На Івано-Франківщині декілька рейтингових партій торгували місцями у своїх списках на місцеві вибори.

Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив уповноважений з питань запобігання та протидії корупції Івано-Франківської ОДА Мирон Дмитрик.

"Торгівля місцями у виборчих списках - явище не нове. В області ми також знаємо про такі випадки, - каже Мирон Дмитрик. - Це явище потрібно викорінювати, тому, що коли людина дає хабара, щоб потрапити до списку, то потім вона буде його і брати і давати".

За словами Мирона Дмитрика, випадків порушень виборчого законодавства в області є багато.

"Ми повинні запобігти використанню брудних грошей у виборчих перегонах, використанню виборчими комісіями бюджетних коштів не за призначенням, незаконній агітації, - зазначає Мирон Дмитрик. - Деякі кандидати в мери, в тому числі й Івано-Франківська, грубо порушують виборче законодавство, агітуючи у непризначених для цього місцях. Це є першою підставою до зняття кандидата з реєстрації... Я хочу, щоб усі собі це запам'ятали".

Головний борець із корупцією в області каже, що більшість кандидатів є не підготовленими до виборів. Деякі з них не можуть навіть написати свою біографію чи декларацію

Мирон Дмитрик також звернув увагу і на непідготовленість членів ТВК і ДВК до виборів. 

"Усі ТВК і ДВК забезпечені повністю матеріально, але не забезпечені кадрово. Політичні сили дуже погано підійшли до питання якості членів комісій", - відмітив Мирон Дмитрик.
Леся, 05.10.2010 19:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини