Боротьба з шахрайськими контент-послугами розпочалася

Вчора в Івано-Франківську відбулось засідання медіа-клубу «067» «Ринок контент-послуг: вчора, сьогодні, завтра», на якому розглянули питання про попит та споживання контент-послугами в сучасних умовах, принципи співпраці «Київстар» з контент-провайдерами, шляхи розвитку контент-ринку та прогнози на майбутнє. І особливу увагу приділили механізмам протидії зловживанню з контент-послугами.

 "Програма, яка дає можливість визначити місцезнаходження будь-якої людини за номером телефону чи програма, яка перехоплює чужі СМС, а також  вірус, який блокує роботу комп’ютера та просить відіслати СМС з кодом на короткий номер з обіцянкою розкодувати систему - це все шахрайський контент. Основними методами боротьби з цією проблемою є встановлення штрафів, розрив догорів з провайдером, співпраця з "Лабораторією Касперського" та "Майкрософт Україна" і звернення до МВС", - розповіла керівник відділу управління та розвитку відносин з контент-партнерами Департаменту послуг мультимедіа «Київстар» Леся Запорожець.

 Також розробляється програма "Батьківський контроль", яка допоможе батькам слідкувати за використанням контент-послуг їх дітьми.

 "Батьківський контроль - це доступ дітей до обмеженого списку перевірених сайтів в інтернеті, а також батьки різними способами зможуть контролювати цей вид послуг, зокрема самі встановлюватимуть розмір коштів, які зможе витратити дитина", - сказала Леся Запорожець.

Представники компанії вимагатимуть від провайдерів надавати чітку інформацію про оплату послуг.

"Ми хочемо, щоб провайдери вказували повну вартість контент послуг великими літерами і виділяли їх іншим кольором", - повідомила Леся Запорожець.


Лілія Горковенко
Леся, 30.09.2010 11:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини