"Закликаємо усіх постати на захист України": заява прикарпатських бютівців, щодо введення двомовності

"Намагання збанкрутілої коаліції антиукраїнської більшості у Верховній Раді України «покращити життя вже сьогодні», призвело до катастрофічного падіння реальних доходів громадян та рівня їх життя, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення, всього бізнесу та підприємництва, при відсутності будь-яких системних економічних реформ.

Суцільне шарахання зі сторони в сторону урядовців-«проФФесіоналів» з «тераріуму однодумців» в своїх алогічних діях та неадекватних вчинках, всього за шість місяців, призвели до цілком очікуваного стрімкого падіння рейтингу популярності правлячої партії Регіонів, за електоральними уподобаннями виборців, і знизилися удвічі, напередодні виборів до місцевих органів влади. Це примушує владу бездарів та популістів звертатися до цинічно ганебних, для будь-якої цивілізованої демократичної країни світу, підлих прийомів небезпечного розбурхування традиційно-штатного провокаційного т.зв. «мовного» питання в Україні. Провокації на мовному, релігійному та національному питанні завжди сприймались у цивілізованих суспільствах, як останній прихисток негідників.

Коаліція Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина (Народна партія) намагаються прийняти зміни та доповнення до чинної редакції Закону України «Про мови в Україні», якими надати російській мові статусу другої державної мови в Україні, чим повністю та остаточно знівелюється статус мови титульної Нації –Української мови, як єдиної державної мови в Україні!

Зміна статусу української мови сприймається депутатами фракції «Блок Юлії Тимошенко», членами партії «ВО«Батьківщина», як останній рубіж, за яким буде остаточно знищено суверенітет незалежної української держави!

Закликаємо всі політичні партії, громадські організації, депутатських корпус, інтелігенцію, постати на захист української мови, не допустити наданню російській мові статусу другої державної мови в Україні, піднятися усім над своїми дріб’язковими та вузько політичними та меркантильними інтересами заради справжніх Національних інтересів України, в ім’я збереження її материнської мови, духовності, культури, історії, незалежності та суверенітету!

Звертаємося до всіх тимчасових державних чиновників, державних службовців усіх установ, рівнів, рангів та підпорядкованості, до керівництва та рядових службовців ОДА, РДА, СБУ, МВС, прокуратури, судів та інше…, як до громадян України, стати разом зі своїм народом на захист статусу української мови, виступити відкрито й публічно всім складом своїх колективів, з відповідним зверненням до Президента та Верховної Ради України, із застереженнями у неприпустимості ухвалення провокаційних змін до закону  «Про мови в Україні» у запропонованій редакції, не провокувати різке загострення суспільно-політичної ситуації в державі напередодні виборів до місцевих органів влади, не розігрувати протистояння Західної України проти Східної України, не призводити політичну ситуацію до реальних актів громадянської непокори, і провокування введення в державі «президентського правління» за сценаріями провладних «яструбів».

Українці загалом та Галичани зокрема ніколи не змиряться з такими відверто антиукраїнськими діями Януковича та його команди, керованої Кремлем, а рішуче стануть на захист Національних інтересів держави та основного її атрибуту – статусу української мови!

Вся відповідальність за можливі наслідки загострення супільно-політичного протистояння, аналогічного Майдану 2004 року, цілковито ляже особисто на президента Януковича та персонально на кожного народного депутата України, який проголосує за ухвалення відповідних змін до закону «Про мови в Україні»"


Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «БЮТ» в обласній раді

 Юрій Романюк

Леся, 22.09.2010 02:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини