Система формування територіальних виборчих комісій є неправильною - Романюк

Територіальні виборчі комісії формуються за неправильним принциом.

 

Про це в інтерв'ю "Малакаві" розповів голова фракції БЮТ в обласній раді Юрій Романюк.

 

"Ми категорично не сприймаємо законодавчі норми, ухвалені антиукраїнською коаліцією у Верховній Раді, власне, в частині фомування територіальних комісій на місцях по тій схемі, яка запропонована Партією Регіонів, - говорить Юрій Романюк. - Ми вважаємо цю систему в корені неправильною, тому, що тотальну більшість в ТВК займають члени провладної коаліції".

 

Юрій Романюк зауважує, що оскаржити вияви нечесно проведених виборів тепер буде неможливо.

 

"Така норма в законодавчих актах є відсутня, - каже Юрій Романюк. - Оскаржувати неправильність підрахунку голосів треба буде через вищестоячі органи та ЦВК, а всі розуміють, що і там, і там більшість - це члени провладної коаліції. Щодо оскарження в судах, то про це й говорити не варто. І тому довести факт фальсифікації на дільницях на майбутніх місцевих виборах, ще раз повторюся, буде неможливо".

 

За словами Юрія Романюка, в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що дано команду уже за тиждень до виборів подати до Києва чистовики протоколів з усіма підписами та результатами.

 

"Якщо про це говорять відверто депутати з Партії Регіонів, то потрібно задуматися", - наголошує Юрій Романюк.

 

Зазначимо, що Центральна виборча комісія 15 вересня сформувала остаточний персональний склад територіальних виборчих комісій на вибори до органів місцевого самоврядування 31 жовтня.

Леся, 17.09.2010 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини