Я не виключаю варіант розвитку подій по киргизькогому сценарію - Романюк

Якщо Верховна Рада 21 вересня, все ж, прийме закон про двомовність, то в Україні цілком можливий розвиток подій за киргизьким сценарієм.

Про це в інтерв'ю "Малакаві" розповів голова фракції БЮТ в обласній раді Юрій Романюк.

"Не питання чи вони його приймуть саме 21 вересня, - каже Юрій Ромканюк. - Але те, що приймуть - це без сумніву, адже Партія Регіонів, за виключенням кількох депутатів проголосує, литвинівці та комуністи також. Що робити? Киргизький сценарій, як варіант цілком можлививй.Зрозуміло, що вже той рубікон, за яким перейдено традиції, культуру та мову нашого народу. Тут вже не прикриєшся дешевим газом для народу, тут все видно зразу".

За словами Юрія Романюка, в українців зараз відбирають усе, завдяки чому вони можуть себе самоідентифікувати, як нація.

"У нас відбирають усе. Це все одно, що у французів відібрати французьку мову і змусити їх говорити на німецькій, бо Німеччина поруч, - стверджує Юрій Романюк. - Французи на це б ніколи не погодилися. То чому у нас таке можуть вільно робити, пертворювати нас у бананову країну, нав'язувати нам російську мову, робити її другою державною? Це є неприйнятно".

Юрій Романюк ввжає, що захід України повинен першим виступити проти прийняття цього закону.

"Якщо Західна Україна промовчить й не відреагує, і ми не взірвемо ситуацію до громадянської війни, то я не бачу майбутнього у нашій державі. Тоді просто не потрібно буде уже нічого", - резюмує Юрій Романюк.
Леся, 20.09.2010 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини