Калушанин Віталій Наконечний виборов п’ять медалей

Вихованець тренера-викладача зі спортивної гімнастики ДЮСШ ФСК „Нафтохімік” Ярослава Книщука 24-річний Віталій Наконечний з Калуша здобув п’ять медалей на чемпіонаті України зі спортивної гімнастики, який 2-6 вересня пройшов у Кіровограді.

 

Ці особисто-командні змагання найсильніших українських гімнастів, за словами Ярослава Миколайовича, водночас мали неофіційний статус відбіркових на чемпіонат світу зі спортивної гімнастики, який 9-25 жовтня прийматиме голландський Роттердам. Там завданням як чоловічої, так і жіночої національної збірної України буде здобути ліцензії на лондонську Олімпіаду-2012, для чого потрібно в загальнокомандному заліку посісти як мінімум восьме місце.

 

На чемпіонаті України зі спортивної гімнастики Віталій Наконечний виступав за збірну команду Запорізької області, у складі якої виборов третє місце. Також він став бронзовим призером України в багатоборстві й у вправах на коні-махи. Ще кращого результату калуський гімнаст домігся у вправах на перекладині та в опорному стрибку, здобувши дві срібні медалі.

 

„За сумою набраних балів у багатоборстві, – говорить Ярослав Книщук, – майтер спорту України зі спортивної гімнастики, член національної збірної України Віталій Наконечний поступився тільки срібному призерові цьогорічного етапу Кубка світу в Москві киянину Миколі Куксенкову та майстрові спорту міжнародного класу Олександрові Супруну з Луганська. Власне, ці три українські гімнасти-багатоборці вже попередньо визнані тренерською радою кандидатами на поїздку в Роттердам на чемпіонат світу зі спортивної гімнастики”.

 

В рамках підготовки до цих відповідальних змагань, де Україну представлятимуть шість гімнастів, Віталій Наконечний 12-14 вересня візьме участь в міжнародному турнірі зі спортивної гімнастики у Мінську.

 

Василь Ткачук    

  

 

Леся, 10.09.2010 16:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини