Надрічну затоплює через переповнену каналізацію. Влада має навчитися дбати про людей — Семенович

Проблема затоплення вулиці Надрічної лежить не у площині сильних дощів, а у площині переповненої каналізації.

 

Про це на сьогоднішньому засіданні прес-центру «Вектор» розповіла голова обласного осередку Народного Руху України Ліліана Семенович.

 

«Ця проблема виникла не цього року і навіть не минулого - вона давня, — говорить голова міського НРУ, — Власними силами разом із мешканцями вулиці, ми її частково вирішили. Але там і досі затоплює людські будинки і з цим самотужки, без влади не впораєшся. Мені дуже прикро, що влада пов’язує ці проблеми і з повінню після дощів, бо заливає людей не ріка, а каналізація. Примірок навіть учора, після півгодинної грози деякі будинки стояли у воді. Люди просто кинуті напризволяще».

 

За словами Ліліани Семенович, те, що люди не побоялися і все таки прийшли на минулу сесію міської ради, дало свій результат.

 

«Люди прийшли, виступили і їх нібито почули. Хоча, багато було розмов, що вони хотіли зірвати сесію. Ні - це не так. Мешканці вулиці Надрічної просто хотіли привернути увагу депутатів до своєї біди, — говорить Ліліана Семенович, — На другий же день на місце прибули машини, які відкачували воду. Ми помили вулиці від фекалій. Слід сказати, що і мер обіцяв приїхати і поспілкуватися із людьми, але так цього і не зробив. Прикро...».

 

Зазначимо, що Кабмін виділив кошти на відшкодування шкоди, завданої стихією у Франківську. Але, як каже Ліліана Семенович, через те, що начальник ЖЕО не хоче підписувати людям акти про затоплення, цих грошей ніхто не побачить.

 

«Треба добиватися, бо якщо ці акти будуть у людей на руках, то їм, звісно, щось та й відшкодують», — зазначає вона.

 

Ліліана Семенович вважає, що вирішення проблеми затоплення Надрічної - це побудова колодязя для каналізаційного колектора.

 

«Футляр для стоку дощової води є, але немає колодязя. Тому його слід зробити і питання вирішиться, — говорить Ліліана Семенович, - Те, що вулиця постійно у воді є наслідком того, що у місті проводиться безконтрольне будівництво і всі підключаються до тієї каналізаційної системи, яка вже існує. Нових ніхто не прокладає, а старі уже давно переповнені. Прикро, коли влада каже, що на будівництво колектора потрібно 35 мільйонів гривень - це неправда. Там треба лише колодязь, адже, як я уже говорила, футляр під вулицею уже є. І ще було б добре, якби влада усвідомила, що про жителів міста потрібно піклуватися. Це її обов’язок».

Леся, 13.07.2010 16:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини