Єдиним позитивом Закону «Про вибори» є те, що він може простимулювати процес злиття дрібних партій у більші — політолог

Нова редакція Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів» — це безпідставне ламання уставлених норм та правил виборів в Україні.

 

Таку думку висловив у розмові із кореспондентом «Малакави» член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко.

 

«Даний Закон є абсолютно новаторським у практиці місцевого самоврядування, — каже політолог, — Також - це продуманий тактичний розрахунок Партії Регіонів, щодо просування своїх представників у різні регіони України».

 

За словами політолога, мажоритарно-пропорційна система дає можливість у багатьох регіонах правлячій партії доповнити не надто успішні результати по мажоритарним округам хоч невеликою, але все ж якоюсь фракцією, що пройшла за партійними списками.

 

«Також така система є і водночас компромісом для коаліції, оскільки у дуже багатьох регіонах партія Литвина та комуністи ризикують не мати жодного представника в разі виключно мажоритарної системи, — каже Олександр Колядко, — Таким чином цей Закон не враховує конкретні потреби ситуації, а розрахований виключно на конкретний результат для влади».

 

Політолог переконаний, що безпрецедентною є і неможливість самовисування, що також іде в розріз із задекларованими ідеями про незалежність депутатів та їх підпорядкованість виключно виборцям.

 

«Єдиним позитивом цього Закону є те, що він може простимулювати процес злиття дрібних партій у більші та новий етап розвитку партійної системи в Україні», — зазначив Олександр Колядко.

 

Майбутні місцеві вибори  пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Леся, 13.07.2010 13:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини