Навіть у часи Сталіна ні разу не переносили місцеві вибори. Уже кілька місяців влада нелегітимна — Вінський

Вибори за мажоритарною системою — це повернення в Азію.

Такої думки дотримується екс-міністр транспорту України та голова партії «Народна влада» Йосип Вінський.

«Зараз ми маємо групу політиків, які дуже хочуть повернутися до мажоритарки, — говорить Йосип Вінський, — А що вона нам дала? Та нічого визначного, окрім того, що на місцях управляли бізнесмени та ставленики центральної влади. Повернення до мажоритарної системи виборів - це крок назад, це крок в Азію».

Йосип Вінський категорично проти повернення до мажоритарної системи виборів та системи 50 на 50.

«Я проти, бо в жодній нормальній країні такого немає, — говорить Йосип Вінський, — А в нас до неї хочуть повернутися. Але хочуть чому? Бо тікають від відповідальності. По логіці - після п’яти років усі партії повинні звітуватися про зроблене. Натомість вони закликають перейти на можоритарку».

Йосип Вінський вважає, що у партійної системи є недолік, але його можна легко усунути.

«Лише відкриті списки усунуть усі недоліки партійної системи для народу. Тоді буде все зрозуміло, чітко і ясно, — говорить екс-міністр, — Тоді люди матимуть персональний вплив на владу. У Польщі така система працює давно, і вона є дуже ефективною».

Також Йосип Вінський зазначив, що відміна місцевих виборів є серйозним міжнародним правовим прецедентом.

«Навіть у часи Сталіна ні разу не переносили місцеві вибори, а в Україні посміли, — говорить Йосип Вінський, — Уже кілька місяців влада нелегітимна. Зараз можна оскаржити практично будь-яке рішення місцевих рад. Тому, щоб уникнути таких випадків, слід якомога швидше провести місцеві вибори і за таким Законом, який на момент призначення буде діяти. Ось і все».

old_editor, 24.06.2010 18:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини