Не можна було віддавати аеропорт тому, кому міська влада його віддала — Йосип Вінський

Передача «Міжнародного аеропорту Івано-Франківськ» у приватні руки є величезною помилкою міської влади.

Таку думку висловив на сьогоднішній прес-конференції екс-міністр транспорту та голова партії «Народна влада» Йосип Вінський.

«Не можна було віддавати аеропорт тому, кому міська влада його віддала, - каже Йосип Вінський, - Адже цей аеропорт є стратегічноважливим пунктом у налагодженні нормального сполучення між Франківськом та приміром Києвом».

Йосип Вінський вважає, що вихід із транспортної проблеми на Західній Україні є.

На його думку, перш за все слід демонополізувати аеротранспортну галузь міста та залучити до обслуговування рейсів хорошу компанію.

«Чотири-п’ять рейсів в день на 50 % вирішили би проблему сполучення із Києвом. До того ж і коштувало б це дешевше, аніж купейний вагон потягу, - говорить екс-міністр, - Коли я ще перебував у Міністерстві, ми розробляли проект по реформуванню транспортної галузі. Згідно неї, передбачалося перепрофілювання «Укрзалізниці» на швидкісний тип перевезення. Тобто швидкість потягу 160 км/год з подальшим збільшенням його до 300. Це б дало змогу доїхати від Львова до Києва за 4-5 годин».

Йосип Вінський вважає реформування транспортної галузі України на даний момент ключовим питанням.



«Ці реформи мають бути ні для БЮТу, ні для НУ-НС ні для якоїсь іншої партії. Ці зміни мають бути для держави
, - говорить Йосип Вінський, - Я назву лише одну цифру і все стане зрозуміло - на транзиті через нашу країну ми можемо за рік заробити стільки, скільки Україна виручила за продаж зерна за усі роки незалежності. Для того, щоб це усе здійснити потрібен тільки Міністр, який реально би хотів щось зробити. І все!».

old_editor, 23.06.2010 22:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини