Карпати кличуть. В Яремчі уже втретє пройде фестиваль «Потяг до Яремче»

Третій рік поспіль наприкінці липня в рамках святкувань Дня міста Яремче пройде фестиваль «Потяг до Яремче 2010».

Якщо минулими роками фестиваль проходив один день, то цьогоріч, його програма розрахована на два дні.

Організатори пояснюють це тим, що фестиваль росте, дорослішає, розвивається.

«Саму програму ми можемо розділити на дві частини - це музична та літературна, - каже координатор фестивалю Ірина Викалюк, - літературна програма пройде у звичному форматі тандемних зустрічей, коли на одній сцені зустрічаються два автори, які самі обирають для себе тему розмови та хід виступу. Цього року виявили бажання взяти участь у «Потязі до Яремче», як і мастодонти української літератури, такі, як Юрій Іздрик, брати Прохаськи, Юрій Винничук, Олександр Фоззі Сидоренко, Мирослав Боднар, Тарас Жеребецький».

Щодо музичної частини, то ми маємо новинку - вона буде ширшою, аніж зазвичай. Перший день фестивалю буде конкурсним.

«Під час цього конкурсу молоді гурти матимуть змогу позмагатися за звання кращого на великій сцені фестивалю, - каже Ірина Викалюк, - За два дні реєстрації уже 8 гуртів виявило бажання спробувати свої сили, а це лише початок. Також на завершення дня виступатимуть «Фліти». Наступного дня гості фестивалю матимуть змогу побачити на сцені переможців минулого дня, а також відомі гурти «Антре», Даха Браха й ТНМК. Після цього усіх запросимо до перегляду українських мультфільмів».

Зазначимо, що на фестивалі гостей очікує багато сюрпризів - це й кулінарний конкурс «Смачна гуцульська кухня», боді-арт, різноманітні майстер-класи.

«Центральну алею міста заповнить феєрична програма «Музичний ганок», в якій візьмуть участь різноманітні вуличні артисти, танцювальні колективи, ансамблі, - каже Ірина Викалюк, - Новинкою цього року є і велика школа дискусій, де представники бізнесу та творчості подискутують на тему «Для успішного бізнесу необхідне домінування Романтики над Прагматикою - так це чи ні?».

Відзначимо, що «Потяг до Яремче» пройде 23-24 липня.

old_editor, 23.06.2010 13:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини