Лідери партій не в змозі контролювати своїх депутатів та стримувати їх від переходу в коаліцію — політолог

Останній перехід шести нардепів з НУ-НС до коаліції — це свідчення штучності та безперспективності цього політичного утворення.

Таку думку висловив політолог Олександр Колядко.

«Перехід до коаліції цих депутатів на чолі із депутатом Жванією не став несподіванко ні для кого й для самих ну-нусівців в тому числі, — каже політолог, — Більшість із нардепів НУ-НС є прихильними до Давіда Жванії, який сам ніколи не приховував своєї лояльності до Януковича. Проте, єдине ім’я в списку перебіжчиків все ж дивує - це Володимир Марущенко, який є членом Християнсько-Демократичної партії, лідер якої Володимир Стретович публічно виступає проти діючої влади».

Олександр Колядко переконаний, що дані події дають можливість із впевненістю говорити про те, що навіть відомі депутати, лідери партій наразі не в змозі контролювати своїх депутатів та стримувати їхні дії по переходу в коаліцію.



«Щодо можливого масового відтоку депутатів до коаліції, то у БЮТ і НУ-НС є ще певний запас так званих груп ризику
, — говорить Олександр Колядко, — але він не безмежний і така тенденція скоро повинна припинитися. І узагалі, уся фракція НУ-НС настільки дезорієнтована, що ініціативи багатьох про необхідність її розпуску були б бажаними для самих членів фракції. На жаль, законної можливості зробити це у них немає».

old_editor, 22.06.2010 20:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини