20 липня на Стуса,15а запрацює перша у Франківську соціальна аптека. Мета - не заробляння баришів, а допомога людям — Соловей

Незабаром, за ініціативи «Громадського Форуму Івано-Франківська» в місті з’явиться перша соціальна аптека.

За словами голови ГФ Юрія Солов’я, це лише перша аптека з тих, які будуть відкриті у кожному районі міста.

«Ми будемо домовлятися із виробниками ліків напряму, щоб уникнути великої націнки, — каже Юрій Соловей, — Мінімальна різниця між цінами в соціальній аптеці та середньостатистичній аптеці міста становитиме 10-70 %. Якщо рахувати, що сім’я в місяць витрачає на ліки у середньому 100-150 гривень, а пенсіонери й усі 300, то економія становитиме мінімум 50 гривень».

За словами Юрія Солов’я, такі соціальні аптеки допоможуть знизити ціни і у інших приватних аптеках.

«Коли ми відкрили соціальні магазини, то всі навколишні стали по цінам підлаштовуватися під нас, аби не втратити клієнтуру
, — говорить Юрій Соловей, — Таку саму тенденцію прогнозуємо і тут».

Отримати ліки за пільговими цінами можна буде пенсіонерам, інвалідам, ветеранам війни та малозабезпеченим, пред’явивши відповідні документи.

«Це невеликий, але реальний крок допомоги мешканцям Івано-Франківська в умовах економічної кризи», — переконаний Юрій Соловей.

Наостанок Юрій Соловей зазначив, що створення таких соціальних проектів не є плагіатом забов’язань перед виборцями діючого мера Віктора Анушкевичуса.

«Ми просто виконуємо його програму - він пообіцяв, а ми виконуємо, — говорить Юрій Соловей, — Якщо зараз влада і мер також нарешті візьмуться за реалізацію цих питань, я йому тільки подякую».

old_editor, 30.06.2010 16:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини