В Україні спостерігається процес омолодження регіональних лідерів — Фесенко

Майбутнє України за регіональними елітами.

Про це журналістам розповів голова Київського Інституту імені Горшеніна Володимир Фесенко.

«Перед президентськими виборами всі очікували оновлення політичних еліт узагалі, тобто виходу на політичну арену нових політиків, — говорить політолог, — Під час виборів ми цю тенденцію побачили - Яценюк, Тігіпко. На них, як показують результати, попит був. Правда, після виборів цей процес трохи пригальмувався».

Володимир Фесенко також відмітив і процес омолодження регіональних лідерів.

«Зараз по всій Україні спостерігається така тенденція. Приміром в Одесі 26-річна дівчина балатуватиметься на пост мера. Ці люди цілеспрямовані, амбіційні. Правда, тут не обійтися без конфліктів старших із молодими, але це не суттєво, — говорить Володимир Фесенко, — Також можна спостерігати масовий прихід в політику бізнесу. В цьому є дві сторони - і погана, і хороша. А правда, як завжди, десь посередині. Одне можна сказати, що регіональні політичні еліти зараз набирають силу».

За словами політолога, якщо говорити про мерські вибори, то перевагу, скоріше за все, матиме людина позапартійна.

«Також люди оцінюватимуть особистісні якості та потенціал політика, тому у молодих є всі шанси, — говорить Володимир Фесенко, — Що ж до Фракнівська, то ми досліджень іще не проводили, і сказати, хто із кандидатів має перевагу, важко. Час покаже».

old_editor, 30.06.2010 14:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини