Громадський форум хоче ініціювати дочасні вибори міського голови. Це лише піар Юрія Солов’я — політолог

Громадський форуму разом із обласною Асоціацією транспортних перевізників хочуть дострокових виборів міського голови Івано-Франківська.



«Господарка в Івано-Франківську дійшла до ручки… Чим дальше будемо чекати зміни влади, то швидше все розійдеться»
, — сказав сьогодні на прес-конференції голова обласної Асоціації транспортних перевізників Роман Харук.

В Громадському форумі навіть придумали схему, як можна дочасно відставити чинного мера Віктора Анушкевичуса.

Для цього необхідно, щоб 31 депутат міської ради поставив свої підписи під зверненням до ВР з проханням оголосити в Івано-Франківську дочасні вибори міського голови. Вже навіть підготоване звернення до депутатів. Наразі його підписала обласна Асоціацією транспортних перевізників і, звичайно, Громадський форум, який має свого кандидати в мери Юрія Солов’я. Проте очікують, що до звернення долучаться й інші громадські організації.

За словами юриста Громадського форуму Володимира Чорноуса, підписане звернення за кілька днів передадуть головам фракцій.

У Громадському форумі очікують, що отримають необхідний 31 підпис, а депутатам, які його не поставлять під зверненням погрожують оприлюдненням їх прізвищ.

«Це все лише піар Громадського форуму, — вважає політолог Андрій Фармуга. — Нічого у них із дочасними виборами не вийде, а сьогоднішня заява, це тільки реклама кандидата в мери Юрія Солов’я».

Притримується схожої точки зору й політолог Володимир Джигіта. За його словами, перевибори зараз нікому не вигідні.

«Чергові вибори не так уже й далеко. Якщо вони й доможуться перевиборів, то вони відбудуться не значно швидше, як чергові вибори», — каже Володимир Джигіта.

Нагадаємо, що лідер Громадського форуму Юрій Соловей дочасно розпочав свою виборчу кампанію, як кандидат в мери. Фінансові ресурси вичерпалися, а вибори перенесли, тому він як ніхто інший зацікавлений у дочасних виборах у кращому випадку, та безкоштовній рекламі за допомогою заяв — у гіршому.

old_editor, 26.04.2010 20:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини