Калуський трубний завод вийшов на проектні потужності з виробництва ПВХ- труб

У ТзОВ «Калуський трубний завод» (КаТЗ) завершено пусконалагоджувальні роботи, у процесі яких було налагоджено все устаткування й відпрацьовано всі виробничі режими. Колектив нового цеху з виробництва ПВХ-труб випустив перші партії продукції, які пройшли перевірку на відповідність усім діючим стандартам у власній дослідній лабораторії заводу, а саме: на кільцеву твердість, стійкість до падаючого вантажу, міцність до розривів. Також були проведені гідравлічні випробування обладнання. Усі тести пройшли успішно.

Як повідомив директор ТзОВ «Калуський трубний завод» Андрій Найда, ПВХ-труби для напірного водопостачання випускаються на підприємстві відповідно до ДСТУ Б В 2.7-141:2007 «Труби з непластифікованого полівінілхлориду й фасоні вироби до них для холодного водопостачання. Технічні умови». Діапазон діаметрів – від 90 до 400 мм, стандартні співвідношення розмірів – SDR 41, SDR 33, SDR 26 і SDR 21. Труби з ПВХ для напірного водопостачання виробництва КаТЗ розраховані для використання у водогінних мережах з робочим тиском від 0,63 до 1,25 МПа.

ПВХ труби для зовнішньої каналізації випускаються на заводі відповідно до ДСТУ Б В 2.5-32:2007 «Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду й фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізацій будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови». Діапазон діаметрів – від 110 до 400 мм, стандартні співвідношення розмірів – SDR 51 (SN 2), SDR 41 (SN 4) і SDR 33. Такі труби ефективно використовуються при будівництві й реконструкції безнапірних каналізаційних мереж з максимальним робочим тиском не більше 0,16 МПа, у зовнішніх каналізаційних системах будинків і споруд, для відведення стічних вод (у т. ч. і промислових), рідких і газоподібних сумішей при температурі від 0 до 45° С.

На КаТЗ труби з полівінілхлориду комплектуються ущільнювальними гумовими кільцями виробництва компанії MDS (Німеччина).



«На сьогоднішній день
, – констатував Андрій Найда, – Калуський трубний завод вже вийшов на проектні потужності з виробництва ПВХ-труб. Товарна продукція виготовляються з високоякісної сировини німецького виробництва, а в четвертому кварталі 2010 року після запуску новозбудованого виробництва полівінілхлориду суспензійного у ТОВ «Карпатнафтохім», що здійснюватиметься за ліцензією німецької компанії UHDE, КаТЗ перейде на виробництво труб з вітчизняного ПВХ».

Василь Ткачук

old_editor, 18.06.2010 19:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини