Звернення «корумпованих» дошкільних закладів

«Доброго дня, шановна редакція!

Звертаються до Вас «корумповані» дошкільні заклади. Ваші публікації на сайті «Малакава» викликали обурення у працівників дошкільних закладів. Хоча публікація – це голосно сказано, це –звичайний наклеп.

Перш ніж висувати такі серйозні звинувачення, Вам варто було провести своє незалежне розслідування наведених Вами фактів. Наприклад, довести до відома населення суму, в яку обходиться державі перебування однієї дитини в ДНЗ у день, адже батьки сплачують тільки 50% вартості харчування (від 4 до 6,20грн. за день).

Радимо Вам звернутися до Вашого громадського засновника, щоб Він дав запит і відстежив, скільки коштів якому ДНЗ протягом минулого і цього року було виділено для садків, на що вони були витрачені і хто придбав:

- «машину» туалетного паперу;

- миючі засоби;

- предмети гігієни;

- канцтовари;

- книжки;

- іграшки;

- стільчики по нормі;

- три зміни дитячої білизни;

- заміну щербатого посуду;

- забезпечення ДНЗ гарячою проточною водою,

до речі, спортивну форму дітям батьки зобов’язані придбати самі.

За всі ці проблеми питають всі, хто перевіряє ДНЗ, а от коли приходить на перевірку санстанція - пише припис завідуючій. От Ви і поцікавтесь, а чому не начальнику управління освіти чи фінвідділу, адже розпорядниками кредитів є ВОНИ.

Батьки, коли приходять у ДНЗ, хочуть щоб у групі було все…!!!

Хочеться відмітити, що коли батьки оформляють дитину в ДНЗ, зобов’язані надати інформацію про своє місце роботи. Так от, парадокс: майже ніхто не працює. Тобто, офіційно ніде не працює, або працює не оформлений, або не на повну зарплату, тобто – на конверти, щоб не сплачувати податки у бюджет, а звідки візьметься це фінансування?

Тому, шановні громадські діячі, давайте разом вимагати збільшення офіційної плати за дитячі садки. Буде спокій, ми не жебраки, щоб просити у батьків мила, іграшки, порошки і канцтовари для організації навчального процесу. В якій країні батьки, які віддали дитину в садок, платять від – 10-15 у.о. у місяць.

Нехай обурені батьки поцікавляться, скільки обходиться в місяць персональна нянька для дитини, може, тоді й наші потреби не виглядатимуть такими масштабними. Крім оплати няньки, батьки купляють навчальні посібники, олівці, папір, розвивальні ігри, книжки та ін., ту ж саму злощасну спортивну форму і зобов’язані прохарчувати няньку і дитину протягом дня.

Іде літо, діти хочуть гратися у піску, облізла фарба на обладнанні – за чиї кошти це зробити? Порадьте!



P.S. Поцікавтесь у матеріальній групі бухгалтерії управління освіти і науки, скільки оприбутковано матеріалів, придбаних за кошти батьків, скільки зроблено ремонтів, ліквідовано аварійних ситуацій.

Працівники дошкільних закладів дякують за співпрацю і надіються, що цей лист буде опубліковано.

Курпіль В.

Ониськів Я.

Данилів О.

Бараненко Л.

Лояк Н.

Мандзюк Л.

Озарко М.

Гах В.

Бойко Т.»

old_editor, 03.06.2010 18:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини