Світлофори міста треба модернізувати. Усе старе й погано працює — Ковальчук

Світлофорне господарство міста потребує негайної реконструкції та переоснащення. Проте, на це немає коштів.

Про це на нараді в міського голови розповів начальник технагляду УЖКГ Микола Ковальчук.

«Зараз у Івано-Франківську є 41 світлофорний об’єкт - 234 транспортних світлофори та 105 пасажирських, — каже Микола Ковальчук, — Проте більшість цих світлофорів, є застарілими. Вісім об’єктів ще з 70-х років минулого сторіччя, 20 — на десять років молодші. У 2008 році ми провели часткову модернізацію семи об’єктів - ми замінили лампові на світодіодні світлофори. Потратили на це 500 тисяч гривень, але, як результат, 30 % економія світла та краща видимість для водіїв. Таку переоснастку слід зробити усюди, проте, через нестачу фінансів, обходимося тим, що є».

Микола Ковальчук окреслив коло місць для першочергової модернізації світлофорних об’єктів.

«Таких першочергових об’єктів є декілька - це перехрестя Галицька-Тролейбусна, Вовчинецька -Івасюка, Сахарова-Коновальця, — говорить Микола Ковальчук, — Усе старе погано працює. Треба заміняти, а немає за що».

Також Микола Ковальчук виступив за введення єдиного центру дистанційного управління усіма світлофорами міста.

«Для того, щоб уся система працювала, слід зробити один пульт керування. Це дасть можливість систематизувати роботи світлофорного господарства міста, — говорить начальник технагляду УЖКГ, — Узагалі, для більш-менш нормальної роботи треба 2 мільйони гривень, а по бюджету маємо 500 тисяч плюс 400 тисяч транспортного збору».

Микола Ковальчук також звернув увагу на дорожні знаки, яких в Івано-Франківську 2200.

«Усі знаки ми систематизували, занесли в реєстр і передали на баланс КП ДРЕО. Знаків є достатньо, проте багато з них в незадовільному стані, — говорить Микола Ковальчук, — Місту наразі не вистачає 15 вказівників, бо подекуди дуже важко водію, який із містом не знайомий, із центральної частини міста потрапити в потрібний йому напрямок. Особливо на Коломию».

old_editor, 02.06.2010 17:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини