Важко спостерігати, як голову сільради засуджують за корупційний коньяк, а справжня корупція залишається не зачепленою — Петрів

Головдержслужба розпочала роботу над модернізацією системи держслужби та держслужбовців

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Управління державної служби Івано-франківської області Ярема Петрів.

Він зазначив, що з метою подолання кризових явищ в економіці держави Головдержслужба України розробила низку пропозицій щодо проведення адміністративної реформи в державі.

«Пропозиції Головдержслужби розроблені у тісній співпраці з європейськими партнерами та зосереджені на шести головних напрямках, в основу яких лягає модернізація не лише структури, а й роботи державної служби», — каже Ярема Петрів.

За його словами, таку реформу слід починати з оновлення системи центральних органів виконавчої влади, тобто скоротити її на 25 % - з 112 установ до 84. Скороченню відповідно підлягають не самі управління, а його підструктури, зокрема різні інспекції.

Модернізація також полягатиме у оновленні державної служби, оновленню системи профнавчання держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування, прийнятті нової редакції Закону України «Про державну службу».

«Також значну увагу варто звернути на врегулювання конфлікту інтересів і запобігання проявам корупції. Адже дуже важко спостерігати, як голову сільської ради засуджують за корупційний коньяк і коробку цукерок, а справжня корупція залишається не зачепленою. За таке, звичайно, треба карати, але потрібно налагодити попередження корупції на вищому рівні. Дуже шкода, що ми стільки років будуємо державу, а питання корупції не зникає», — зауважує Ярема Петрів.

Він зазначає, що не менш вагомим пунктом реформ буде й упровадження електронного урядування для держслужб, що допоможе зекономити не лише час, а й фінанси.

old_editor, 25.05.2010 22:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини