Тема хабарництва в дитсадках поки що на рівні розмов. Одна офіційна скарга — й людини на роботі немає — Верес

Щоб підбити підсумки теми хабарництва в дитсадках, а також визначитися з остаточною відповіддю на запитання, чи існують вони насправді, «Малакава» вирішила висвітлити третю, більш нейтральну точку зору начальника управління освіти й науки у Івано-Франківську Михайла Вереса.

«Проблема, яку ви підняли, десь виходить з того, що наша дошкільна освіта не забезпечена відповідними закладами у повному обсязі. Раніше дитсадки будували, а сьогодні з цим реальна проблема, дошкільні заклади освіти переповнені», — пояснює Михайло Верес.

Щодо хабарів за те, щоб прийняти дитину в ДНЗ, начальник управління освіти стверджує, що чув про такі речі, але поки що усе відбувається на рівні розмов.

«Я не можу сказати, що те, що говорять про хабарі - це не правда. Проте жоден батько ще не прийшов до мене й не сказав про це навіть усно, не те що письмово. Якщо б нам надійшла подібна скарга від батьків, вияснення ситуації розпочалося б негайно й ця людина, не залежно від посади, була б звільнена», — запевняє Михайло Верес.

Свою позицію начальник управління освіти висловив й щодо благодійництва в садках, конкретизувавши той факт, що на сьогодні є відповідний закон про благодійні внески, тобто вони є цілком законними.

Сьогодні більшість дитсадків й справді мають рахунок для благодійних внесків, за які відповідають піклувальні ради. Кошти, які надходять на цей рахунок, можуть використовуватися дошкільним закладом на його розсуд, в залежності від потреб закладу.

Михайло Верес підкреслив, що подібні внески є дуже великою допомогою в розвитку дошкілля, проте здійснюватися вони можуть виключно з власної ініціативи меценатів, а також лише ними може встановлюватися конкретна сума благодійних внесків.

«Без допомоги батьків сьогоднішній дошкільній освіті дуже важко прожити. Але будь-які благодійні внески здійснюються виключно з ініціативи батьків. Кошти надходять лише по перерахунку», — каже начальник управління освіти.

Підсумовуючи, Михайло Верес сказав, що будь-яка проблема, пов`язана з вимаганням грошей від освітян повинна вирішуватися через управління освіти. Без відповідної скарги розпочати будь-яке розслідування просто не можливо.

old_editor, 25.05.2010 22:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини