31 травня почнуть діяти пришкільні табори. Близько 8 тисяч дітей візьмуть у них участь — Уварова

Вчора у всій державі розпочалася державна підсумкова атестація, а вже 27 травня школи проведуть останній дзвоник.

Наприкінці травня розпочнеться й робота пришкільних таборів, які за дві табірні зміни по 14 днів приймуть близько 8 тисяч дітей. Цікаво, що понад 4 тисячі цих дітей відносяться до групи пільговиків й користуватимуться відповідними пільгами.

«У пришкільних таборах, окрім традиційних екскурсій та відвідування театрів, діти матимуть можливість також харчуватися один раз в день. За кошти бюджету перебувати у пришкільних таборах матимуть можливість діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей та інші пільгові категорії», — розповідає заступник начальника Івано-Франківського управління освіти Світлана Уварова.

Для дітей без пільг вартість перебування у такому таборі, тобто, одноразове харчування коштує 6 гривень, з яких 2,5 грн. оплачує управління освіти. Щодо екскурсій та відвідування театрів, управління має угоди з цими установами, згідно яких 10 % дітей мають можливість на безкоштовне відвідування закладу під час роботи позашкільних таборів.

Єдина проблема, яку не може вирішити освіта — це проїзд у міському маршрутному транспорті, адже його вартість іноді перевищує у кілька разів вартість екскурсії в музеї.

«Цього року ми також розпочали дуже хорошу співпрацю з культурно-мистецьким центром «Є», які люб`язно надали можливість учасникам пришкільних таборів безкоштовно навчати різних видів майстерності», — розповіла Світлана Уварова.

old_editor, 12.05.2010 21:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини