Епопея з будівлею на Чорновола продовжується. Забудовник - «МЖК-Експрес» й замовник - СБУ відмовляються від лав першості

Як повідомляла «Малакава» вчора, будівельна організація «МЖК Експрес-24» по вулиці Чорновола зводить 9-типоверховий житловий будинок з мансардою (10 поверх), хоча офіційний дозвіл є лише на п`ять поверхів. Реакцією на такі дії стало звернення ініціативної групи мешканців сусіднього будинку до мера Віктора Анушкевичуса з проханням вжити усіх необхідних заходів для припинення будівництва.

«Лише сьогодні, за другим зверненням Віктор Анушкевичус відреагував на наші вимоги - будівництво призупинилося. Для цього ми змушені були дати заявку, що коли будівництво не зупинеться, мешканці влаштують акцію протесту. Проте, завтра субота, а понеділок-вівторок - вихідні, тому ми не впевнені у тому, що нас не здурять», - каже мешканка будинку №65 на Чорновола Людмила Долчук.

У свою чергу начальник будівельної організації Петро Гречанюк, в інтерв`ю «Галицькому кореспонденту» заявив, що є лише посередником і виконує наказ замовника - обласного СБУ.

«Ми планували добудувати до наявного п'ятиповерховий будинок. Люди не погодилися. Тому замовник вирішив зводити на своїй території дев'ятиповерховий будинок, а ми як підрядники маємо їхнє замовлення виконувати», - коментує «Галицькому кореспондентові» Петро Гречанюк.

У обласному управлінні СБУ «Малакаву» запевнили, що забудовник переводить стрілки.

«Наскільки відомо, ніякого дозволу на будівництво 9-типоверхового будинку на вулиці Чорновола не було. Забудовник запевнив нас, що у нього є усі документи для зведення новобудови, але про кількість поверхів він не згадував», - каже прес-секретар обласного управління СБУ Марія Римар.

Більш точної інформації працівник СБУ не змогла надати, оскільки новий начальник управління, який ймовірно, оперує більш точною інформацією, перебуває у відряджені.

Єдине, що точно відомо, те, що частина квартир новобудови належатиме СБУ. А наступної середи, 5 травня, відбудеться зустріч мера з замовником і забудовником у вирішенні проблеми незаконного будівництва. Чи запросять за цю зустріч протестуючих мешканців сусіднього будинку, на разі н відомо.

old_editor, 30.04.2010 21:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини