«МЖК Експрес-24» зводить незаконну будівлю. Звернення до Анушкевичуса не дало результатів — мешканці сусіднього будинку

Мешканці будинку 65, що по вулиці Чорновола, занепокоєні ситуацією з будівництвом сусіднього будинку, забудовниками якого є будівельне підприємство «МЖК Експрес-24».

«Наскільки нам було відомо попередньо, за проектом 2006 року, новобудова перед нашим житловим будинком мала зводитися на 5 поверхів. Вже сьогодні зводиться шостий і, як нещодавно ми дізналися у архбудконтролі, будівля сягне десяти поверхів. Таке будівництво є незаконним, адже ніяких громадських слухань не було. Ми живемо у старому чотириповерховому будинку, якому така висока будівля закриватиме світло уже з другої половини дня», - розповіла член будинкового комітету за адресою Чорновола, 65 Людмила Долчук.

За словами пані Долчук, існує ще одна перешкода зведення такої високої будівлі - її навантаження на старий жилий будинок, що може спричинити непередбачувані наслідки. Крім того, новобудова буде навіть вищою як церква, розміщена поряд.

Вчора мешканці будинку № 65 звернулися до мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з проханням посприяти у вирішенні проблеми з незаконною добудовою до п`ятиповерхівки. Мер в усній формі запевнив будинковий комітет, що будівництво буде припинено.

«У нашій присутності Віктор Анушкевичус комусь зателефонував й наказав негайно припинити будівництво до розгляду та вирішення проблемного питання. Вже сьогодні зранку будівництво шостого поверху новобудови йшло ще більшими темпами», — каже Людмила Долчук.

Сьогодні будинковий комітет вдруге звернувся до мера, надавши у письмовій формі попередження про те, що у п`ятницю зранку мешканці перекриють пішохідний перехід перед будівництвом.

Реакцією на таку заяву була чергова аналогічна обіцянка мера. Будинковий комітет стривожений тим, що мерія просто тягне час до вихідних, коли вона не працює. За цей час забудовник зможе звести ще, як мінімум, два поверхи.

Директором будівельного підприємства «МЖК Експрес-24», як повідомила член будинкового комітету, є депутат міської ради Петро Гречанюк. За неофіційною інформацією саме ця особа фінансуватиме передвиборчу кампанію діючому меру Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу на посаду міського голови.

old_editor, 29.04.2010 21:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини