Закінчився перший етап турніру «Знай наше». Через велику конкуренцію Палійчук вирішив змінити умови визначення переможців

У першому етапі турніру з 85 команд з технічних причин взяли участь лише 74 команди. Упродовж кількох годин школярі тестувалися з історії України й показали, на думку організаторів, чесний результат.

«У нас конкурсів такого масштабу з таким успіхом ще не було, — запевняє директор РЦОЯО Богдан Томенчук. — Серед учасників лише одна дитина відповіла вірно на усі запитання, що доводить чесність турніру».

Відсутність деяких команд-учасників у турнірі з невідомих причин наштовхнуло мецената Миколу Палійчука на зміну правил щодо визначення призів. Тепер кращий учень і краща команда отримуватимуть призи за результатами кожного етапу.

«Кращий учень, традиційно, отримає ноутбук. Щодо кращої команди за результатами кожного окремого етапу, то призи я з іншими меценатами визначимо згодом, у кінці турніру. Такі зміни ми вводимо для того, щоб команди, яким не вдалося пройти перший тур, змогли надіятися на приз у другому чи третьому турах», — пояснив Микола Палійчук.

За результатами тесту з історії України, фахівці визначили найважчі й найпростіші запитання.

Найбільш проблемним для учасників виявилося завдання, яке вимагало від них вказати характерні риси грецьких міст-колоній Північного Причорномор`я в І тис. до н.е. З цим завданням впоралися лише 17 % учасників.

Наступний тур - тестування з історії Прикарпаття - відбудеться 7 травня.

Богдан Томенчук зауважив, що конкурс такого плану є суттєвою моральною підтримкою ЗНО в державі.

old_editor, 30.04.2010 18:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини