КВУ провів експертний круглий стіл «Чесний вступ до ВНЗ-2010». Школи та виші переводять стрілки одні на одних

Участь у круглому столі взяли представники регіонального центру оцінювання якості освіти, шкіл області, вищих учбових закладів та цьогорічні майбутні абітурієнти. Злободенним у ході зустрічі стало питання недовіри до ЗНО та нововведень для вступників.

«Наші тести, як завдання, не є досконалими, проте, як система тестування, вони найвищого ґатунку. Доки ми не минемо ситуації, що вчителі отримують зарплату, образно кажучи, у сто разів нижчу як Президент, доти нам потрібна обезлюднена система оцінювання знань, тобто ЗНО», — підкреслив Богдан Томенчук, директор РЦОЯО, відстоюючи наявність ЗНО, як невід`ємної складової чесної освіти.

За висловленням представників вишів, ставлення вищої освіти до ЗНО цілком позитивне, оскільки завдяки йому усяка система корупції, хабарництва закрита. При цьому, незадоволення з боку представників вишів було спроектовано на школу, яка вже довший час випускає абітурієнтів непридатних для навчання у вищих навчальних закладах, що вимагає додаткових нововведень, зокрема й відновлення вступних іспитів.

Тему «переведення стрілок» підтримали й школи, які причину некомпетентності випускників вивели з недосконалості вищої освіти.

«У нашій державі не займаються кадрами. Наших випускників навчають люди, які у свій час закінчили університети. Виникає питання, чому вузи випускають кадри, які нездатні дати учню належний рівень знань. Не прийняти таких людей на роботу ми не маємо права, адже вони приходять з дипломами й непоганими», — зазначив директор школи №22 Михайло Калинюк.

У ході засідання освітяни зійшлися на думці, що освіта сьогодні знаходиться у замкнутому колі, з якого необхідно вибиратися. Розв`язання цієї проблеми на разі зависло у повітрі.



old_editor, 27.04.2010 21:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини