Мінрегіонбуд підтримає генплани соціального розвитку регіонів. Будуть профінансовані об`єкти, завершені на 70 % — Яцуба

Питання підтримки будівництва в областях було розглянуто на нараді щодо розвитку будівельної галузі, у тому числі й житлового будівництва за участі Міністра регіонального розвитку та будівництва Володимира Яцуби, голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та представників облдержадміністрацій семи областей Західної України.

У ході наради Володимир Яцуба повідомив, що планує здійснити дотерміновий розвиток програм будівництва на 3-5 років на підтримку генпланів соціального розвитку регіонів. Згідно цього плану, Міністерство профінансує будівництво у всіх областях держави, у тому числі й Івано-Франківської, тих об`єктів, котрі на сьогодні є завершеними на 70 %.

«Нами був здійснений попередній аналіз будівництва та його стану завершеності по кожній області. Сьогодні разом з заступниками голів ОДА ми розпочнемо проводити аналіз використання коштів забудовниками, визначивши також ті, що були використані не за призначенням. Забудовники, які впродовж останнього часу працювали чесно, зможуть розраховувати на фінансову підтримку Міністерства регіонального розвитку та будівництва», — сказав Володимир Яцуба.

Як розповіли представники областей, однією з найбільших перешкод у організації та розвитку будівництва, зокрема й для малих забудовників, є проблема процедури оформлення документації. Стосовно цього питання, Яцуба підкреслив, що усі процедурні питання для забудовників, які займаються будівництвом території до 500 метрів квадратних будуть зняті.

old_editor, 27.04.2010 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини