Янукович упевнений, що суспільство дасть негативну оцінку ролі Бандери і Шухевича в історії України. Підручники перепишуть

Президент Віктор Янукович упевнений, що суспільство дасть негативну оцінку ролі Степана Бандери і Романа Шухевича в історії України.

Про це Янукович заявив, відповідаючи на питання делегатів Парламентської асамблеї Ради Європи.

Член Асамблеї від партії "Єдина Росія" Сергій Марков запитав Януковича про неприпустимість "героїзації ультранаціоналістів Бандери і Шухевича".

"Частина населення займає радикальну позицію, у тому числі щодо Степана Бандери і Шухевича. Це переважно жителі деяких західних регіонів. Вони цю позицію мають і ніколи не змінять, але більшість народу цю позицію не підтримує", - сказав Янукович.

" Зараз йде судовий процес, він не завершений, і йде дискусія в суспільстві. У цій дискусії суспільство прийде до певних висновків. Але про це можна сказати вже сьогодні, що ці висновки будуть негативними. І таку політику, що розділяє суспільство і країну, проводити не можна", - відзначив Янукович.

Марков також запитав Януковича, що він буде робити в зв'язку з тим, що "у підручниках історії залишилося багато гарних слів про помічників фашистів Бандеру і Шухевича".

За словами Януковича, це буде вирішувати "відповідна національна комісія, що розглядає питання створення підручників для початкових класів, старших класів, у тому числі підручників історії".

"Після завершення роботи не політики, а історики будуть приймати відповідне рішення про випуск підручників такої тематики", - сказав Янукович.

Українська Правда
old_editor, 27.04.2010 21:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини