Стан газового господарства Прикарпаття





За останні три роки в Україні було кілька великих газових аварій, після яких влада бралася за наведення порядку в газових господарствах. Так після вибухів в м. Дніпропетровську по всій державі прокотилася хвиля перевірок даної галузі. Керівництво держави звітувало про виправлення всіх порушень і про притягнення всіх відповідальних осіб.

Але чи насправді населення тепер може бути спокійне і впевнене у своїй захищеності від витоків газу та інших небезпечних ситуацій у газовій сфері? Мабуть таки ні. Варто тільки розглянути наступні фотографії, щоб зрозуміти, що стан стан газового господарства в ганебному стані.



На фото зображений ГРП (газорозподільчий пункт) біля сільської ради с. Вовчинець. ГРП є місцем підвищеної небезпеки і до нього не повинно бути вільного доступу. Тут же ми крім "високої якості" паркана бачимо, що і вхід на територію "гарно захищений" ворітцями, які стоять збоку сперті на паркан, а попереджувальний напис про призначення споруди і заборону входу на територію неможливо прочитати навіть при великому бажанні.



Якщо ж роздивитися саму будівлю, можна побачити, що біля світлових виключателів висять оголені електричні дроти, скло над дверима розбите, а поперджувальних написів знову таки не видно.





З фотографій добре видно, що до місць, які мали би постійно знаходитися під охороною має доступ будь-яка дитина. При такому стані газового господарства в державі будуть продовжуватися газові надзвичайні ситуації, уряд буде проводити нові й нові перевірки, розповідати про покарання винних та ін. Але насправді Україна потребує докорінних змін у всіх сферах життя і поки влада займається тільки вирішенням видимих тимчасових проблем захищеними громадяни України не будуть.

Володимир Джигіта
old_editor, 27.04.2010 20:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини