Великий термін перебування ЧФ Росії в Україні є в першу чергу моральною перемогою російського керівництва — політолог

Якщо договір Януковича та Мєдвєдєва дасть Україна можливість поліпшити життя громадян, то про російський Чорноморський Флот вже ніхто не згадає.

В цьому переконаний політолог Олександр Колядко.

«Зі вступом Януковича на посаду Президента України, він чітко дав зрозуміти, яким буде загальний стратегічний курс під час його президентства і те, як він розуміє місце України у світі, — говорить політолог, — Свої погляди стосовно перебування в Криму чорноморського Флоту Російської Федерації він також озвучував. Тому, такий поворот в російсько-українських стосунках, не є великою несподіванкою. Проте, такий крок був зроблений дуже блискавично і без ніякого анонсування».

На думку політолога, Віктор Янукович прекрасно розуміє, що теперішнє перебування при владі його та його команди — це останній шанс їхнього покоління узагалі залишити про себе якийсь слід.

«І парламентські вибори 2012 року можуть остаточно відсторонити їх від політики, — вважає Олександр Колядко, — Тому, в першу чергу владі необхідно покращити економічний стан країни та рівень добробуту громадян. Заради цього, вони ладні йти на великий ризик й такі непопулярні кроки заради економічних преференцій. Якщо їм вдасться за допомогою зменшення ціни на газ та інших моментів справді підвищити рівень життя у державі, то це буде контрастувати з останніми роками попередньої влади. Я думаю, що виборці регіоналів та багато інших вибачать владі такі кроки і знову за них голосуватимуть».

За словами Олександра Колядка, такий великий термін перебування ЧФ Росії в Україні є в першу чергу моральною перемогою російського керівництва.

«Можна це розцінювати і як вдалий PR-хід Януковича не тільки в середовищі Росії, а й на міжнародній арені, — каже політолог, — Однак, швидше за все, російська влада прекрасно розуміє, що ця угода буде переглядатися значно швидше аніж 2035 рік з приходом нової влади в Україні».

old_editor, 23.04.2010 16:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини