Вимагаємо ініціювати усунення Віктора Януковича з поста Президента України — результати сесії міської ради

На відміну від обласної ради, яка провалила сьогоднішнє прийняття звернення по Чорноморському Флоту, міська рада таке рішення ухвалила.

Після півторагодинних дискусій, коли обидва мікрофони окупували депутати Івасютин та Остафійчук, які вносили правки до тексту звернення, депутати врешті ухвалили звернення до Верховної Ради України, Конституційного Суду, Президента Віктора Януковича та Генпрокуратури щодо недопустимості продовження терміну перебування ЧФ Російської Федерації у Криму.

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, від імені територіальної громади Івано-Франківська, категорично засуджуємо домовленості між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Мєдвєдєвим, — йдеться в тексті звернення, — Такі домовленості грубо порушують статтю 17 КУ. Знаходження ЧФ у Криму є фактором політичної нестабільності та створює загрозу втягнення України, без її відома, в міждержавні конфлікти... Враховуючи викладене, вимагаємо ініціювати усунення Віктора Януковича з поста Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради... Заради пам’яті жертв українського народу та майбутнього наших дітей».

До того ж, виявивши солідарність, міські народні обранці вирішили підтримати своїх обласних колег та внесли до тексту рішення пункт про те, що даним зверненням Івано-франківської міської ради, вони підтримують аналогічні рішення Львівської та Тернопільської облрад й звернення депутатів Івано-франківської обласної ради.

old_editor, 26.04.2010 22:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини