БЮТ був не у повному складі, бо люди, які працюють на державних посадах, бояться їх втратити — Романюк

В тому, що сесія облради не відбулася, депутат Олександр Сич звинувачує фракції БЮТ та Наша Україна.

«Ці фракції збанкрутували і наразі не мають жодного впливу на своїх депутатів, — каже Олександр Сич, — І взагалі, те, що сьогодні відбулося - це крах партійно-політичної системи на Прикарпатті. Наші гегемони, БЮТ і Наша Україна, які на старті обласної ради цього скликання захопили більшість, і які були проти влади, що зараз прийшла, не змогли витримати тиску і практично зірвали сесію. Якби вони були вірні тим ідеалам, на спекуляції яких прийшли до влади, то такого б не відбулося. Не прийшли на сьогоднішню сесію ті депутати, які мають посади, дехто має бізнес».

Голова Фракції БЮТ в облраді Юрій Романюк не відкидає звинувачення в бік своєї політичної сили.

«Коли ми ініціювали позачергову сесію, ми не могли передбачити, що адміністрація почне діяти методами 2003-2004 років, — говорить Юрій Романюк, — Це були найгірші прояви часів кучмізму. Сьогодні усім стало зрозуміло, що відбувається повернення в ті часи. Ми зробимо відповідні висновки, і безумовно, та люстрація, яка чекає ради по всій Україні вона відбудеться ще більш жорсткішими методами. Ті люди, які сьогодні не з’явилися, тікають самі від себе. Безумовно, що вони повернуться, але повернуться уже зі втраченою репутацією, і по суті, виступлять у ролі дешевих зрадників».

Юрій Романюк каже, що члени фракції, які працюють на державних посадах не прийшли на сесійне засідання, оскільки бояться втратити свої посади. Нагадаємо, що про адмінресурс говорив сьогодні на прес-конференції й Олександр Сич. За його словами, депутатам телефонували і рекомендували не з’являтися на сесію.

Голова обласної ради Ігор Олійник переконаний, що питання, яке мали розглянути депутати було дуже важливим для всіх.

«Ми сьогодні знаходимося перед вибором, який буде завтра. Якою Україна буде в майбутньому, — каже Ігор Олійник, — Ми мали сьогодні сказати свою думку стосовно продовження терміну розміщенні Чорноморського Флоту Російської Федерації в Криму ще на 25 років. Завтра це питання уже втратить свою актуальність».

old_editor, 26.04.2010 21:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини