Певне об’єднання опозиції можливе тільки за умови появи нових брендів та осіб — політолог

Про об’єднання усіх опозиційних навколо питання Чорноморського Флоту Росії не може бути й мови.

В цьому переконаний народний депутат України Дмитро Шлемко.

«Сьогодні надворі зовсім інша політична погода, аніж це було у 2004-2005 роках, — каже нардеп, — Сьогодні є багато політичних сил, які відносять себе до опозиції. Ну як, приміром, може називатися опозицією політична сила, на чолі якої стоїть Ющенко. Єдина його опозиційність полягає у закладенні 4.3 мільйона гривень на «Мистецький Арсенал». Чи Арсеній Яценюк, який набивався у прем’єри, а вже після того, як йому відмовили — пішов до опозиції».

За словами Дмитра Шлемка, об’єднання опозиції в єдину силу є складним процесом.

«Об’єднання можливе тільки тоді, коли в душі кожного опозиціонера визріє бажання боротися за Україну, — відзначає Дмитро Шлемко, — І аж ніяк не раніше».

Політологи ж прогнозують об’єднання опозиції тільки після появи на політичні опозиційній арені нового гравця.

«Такий крок влади є подарунком для опозиції, — говорить політолог Олександр Колядко, — Слід чекати протестів щодо «здачі Криму». Проте, робитимуть вони це кожен окремо, оскільки специфіка сьогоднішнього стану опозиції така, що спільних дій в цьому питанні буде мало, і вони можливі тільки на рівні голосування у Парламенті. Певне об’єднання можливе тільки за умови появи нових брендів та осіб, які ще не мають жодних конфліктів із опозиційними лідерами і можуть до когось із них приєднатися».

old_editor, 22.04.2010 22:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини