Захворюваність дітей по школах за останні роки стала дуже високою. На першому місці хвороби органів дихання - лікар-методист

Загальна захворюваність школярів Івано-Франківська за підсумками 2009 року становила 1798,7 випадки на тисячу дітей. У порівнянні з 2007 роком, як розповідає лікар по роботі зі школярами міста Олена Осовська, за останні два роки рівень захворюваності дещо зменшився, але на незначний відсоток.

«На першому місці по захворюваннях у нас стоять хвороби органів дихання. За 2009 рік ми маємо 1071 випадок на 1000 дітей, що дуже багато. Ну перш за все таку цифру спричинив спалах грипу у листопаді. Хоча, якщо чесно, то випадків грипу майже не було, це все були гострі респіраторні вірусні інфекції», - каже Олена Осовська.

У школярів також часто спостерігається захворювання кістково-м`язової системи, зокрема сколіоз та порушення постави. По Івано-Франківську є 132,6 випадки на тисячу дітей шкільного віку.

На третьому місці - захворюваність органів зору, частіше за все короткозорість - 125,7 випадки на тисячу дітей. За останні роки збільшилися випадки захворювання ендокринної системи: 88,9 випадки на тисячу дітей.

«Дуже часто в останні роки у дітей виявляють зоби різних ступенів, здебільшого через недостатність йоду в організмі. Хоча у школах діти регулярно вживають антиструмін. Наші школи ним стовідсотково забезпечені», - каже лікар-методист.

Поряд з хворобами ендокринної системи близько стоять й хвороби органів травлення. За 2009 рік виявлено 72 випадки на тисячу дітей. Як пояснює Олена Осовська, завдяки тому, що у школах міста на сьогодні є групи дієтичного харчування, кількість захворювань органів травлення зменшилася. При цьому, почали з`являтися випадки виразкових хворіб, що колись були притаманні лише дорослому населенню.



old_editor, 22.04.2010 20:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини