Темпи реєстрації на ЗНО довели, що ні в кого не виникало сумніву, що тестування відбудеться – Томенчук

8 квітня по усій Україні завершилася реєстрація на проходження зовнішнього незалежного оцінювання. За підсумками реєстрації виявилося, що найпопулярнішими серед предметів традиційно стали українська мова та література, історія України, математика. Серед необов`язкових предметів у більшості областях вийшла біологія, друге місце посіла географія.

Як зауважив директор Івано-Франківського регіонального центру Богдан Томенчук, досить високий рейтинг у порівнянні з математикою показала історія України, яка навіть у східних областях випередила математику.

«Цього року через демографічну ситуацію в країні, зареєстрованих було менше, як минулого. Проте, темпи реєстрації показали, що у важкий післявиборчий період, який переживало зовнішнє незалежне оцінювання, ні в кого не виникало сумнівів, що тестування відбудеться», — каже Богдан Томенчук.

Пунктів тестування у Івано-Франківській області буде три: Івано-Франківськ, Коломия, Калуш. Така обмежена кількість пунктів, за словами директора ІФРЦОЯО, пов`язана виключно з економією коштів бюджету країни.

У травні, як повідомляють у Центрі, розпочнеться реєстрація спостерігачів на зовнішнє незалежне оцінювання.

«Це єдиний чистий механізм у нашій державі. Ми не можемо допустити того, щоб він зник. На сьогодні Український центр оцінювання якості освіти самотній. Єдині його прибічники – це народ. Тому, ми свідомі того, що працювати в таких умовах буде важко», — каже Богдан Томенчук.

ЗНО-2010 відбуватиметься з 2 по 23 червня. 19 квітня на сайті центру буде оголошено пункти тестування та території, закріплені за ними.

old_editor, 16.04.2010 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини