Держбюджет уже практично сформований. Він формувався у надзвичайно тяжкій фінансовій ситуації — Галина Карп

Сьогодні у Івано-Франківську закінчився дводенний круглий стіл, темою якого було «Створення єдиної інформаційної системи управління бюджетом міста».

В ньому взяли участь представники органів місцевого самоврядування з багатьох міст України.

Проте збагнути, що це за така єдина система управління бюджетом, для чого вона, й коли буде запущена, журналістам так і не вдалося.

Відомо, що ця система буде формуватися створенням єдиної бази даних управління міським бюджетом Івано-Франківська, головними суб’єктами якої будуть фінансове управління, головні розпорядники та власне одержувачі коштів.

Також, на засіданні обговорювались питання, щодо проекту держбюджету на 2010 рік.

Так за словами директора Департаменту територіальних бюджетів Міністерства Фінансів України Галини Карп, бюджет країни практично сформований.

«Він формувався у надзвичайно тяжкій фінансовій ситуації, — говорить Галина Карп, — Проте, він уже майже є. Щодо цифр, то цьогоріч, загальний фонд місцевих бюджетів збільшено на 18 %, дотації вирівнювання - на 34 %. В бюджеті буде передбачено 67 мільярдів гривень видатків місцевих бюджетів».

Іще декілька цікавих цифр - на підготовку країни до Євро-2012, за словами Галини Карп, у бюджеті буде передбачено 6.6 мільярда гривень, на механізми здешевлення кредитів - 2 мільярди, а на програму реформування комунального господарства лише 900 мільйонів гривень.

Наостанок Галина Карп відмила, що на даний час Мінфін працює над реформуванням системи місцевих бюджетів.

«Цей бюджет буде сформовано на підставі старого кодексу, — говорить Галина Карп, — Щодо бюджету на 2011 рік, то він сформується на новій основі».

old_editor, 16.04.2010 19:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини