Космацька сільрада хоче отримати 500 тис. грн. на фестиваль «Писанка». Голова ОДА не братиме участь у «дерибані бюджету»

Нещодавно голова сільської ради Космача Дмитро Пожоджук звернувся до голови ОДА з проханням посприяти у організації Міжнародного фестивалю «Писанка», який пройде у селі.

Дізнавшись кошторис фестивалю – 640 тисяч гривень, голова ОДА Михайло Вишиванюк вирішив остаточно розкласти пріоритети й пояснити, що таке фестиваль й хто повинен його організовувати.

«Останнім часом пішла мода у кожному селі організовувати фестивалі, як не всеукраїнський, то міжнародний. Кошторис кожного з них близько пів мільйона. За суму, яку просить Космач на організацію фестивалю, можна підняти на ноги 60 музикальних колективів чи забезпечити їх новими музичними інструментами», — зауважив Михайло Вишиванюк.

При цьому губернатор повідомив, що не маючи необхідних коштів, на фестиваль уже запрошені гості з сусідніх країн. Такі безвідповідальні дії з боку організаторів фестивалю Вишиванюк відмовився підтримувати, зокрема фінансово. Й запропонував голові Космацької сільради шукати спонсорів. Також він заявив, що подальші культурні заходи в області будуть узгоджуватися виключно в облдержадміністрації.

«Виявляється, що останні фестивалі, які проходили в області, були розроблені львівськими організаторами. Так, коломийський фестиваль «Писанка» - кошторис 10 тисяч гривень, організатори львівські; Івано-Франківський фестиваль «Прикарпатська весна» - кошторис 25 тисяч, організатор львівський. Нам не потрібно, щоб інші області дерибанили наш бюджет. У Івано-Франківській області достатньо талановитих людей, які б могли зробити ту ж роботу», — заявив губернатор.

old_editor, 14.04.2010 20:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини