Область розпочала підготовку до святкування 65-ої річниці Дня Перемоги. 2010 рік оголошено роком ветеранів – Струтинський

Відповідно до затвердженого Президентом України плану святкування Дня Перемоги, до роботи по підготовці приступила й Івано-Франківська область.

Як повідомив т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Роман Струтинський, у області буде проведена низка заходів щодо відзначення 9 травня.

Одним з основних завдань для соціальних служб буде обстеження умов життя ветеранів війни та вдів учасників війни, які у разі потреби повинні отримати матеріальну допомогу для покращення побуту та проведення ремонту помешкань.

«Підготовка до святкувань повинна відбутися у всіх сферах, включаючи освітню й медичну. До травня медичним службам потрібно провести медично-профілактичний огляд ветеранів. А з метою патріотичного виховання молоді у всіх навчальних закладах та закладах культури повинні бути організовані зустрічі з ветеранами», — розповідає Роман Струтинський.

Крім того, він зауважив, що до святкувань розпочнеться робота по відновленню та облаштуванню монументів та історичних пам`яток області.

Ветерани також матимуть можливість безкоштовно взяти участь у екскурсіях-подорожах місцями військової слави, організованих облдержадміністрацією у квітні-травні.

Безпосередньо святкування Дня Перемоги, за повідомленням Романа Струтинського, розпочнеться 8 травня панахидою за померлими та святковим концертом у Івано-Франківську, а 9 травня провести свої заходи матимуть можливість усі райони та районні центри області.

Крім того, розпорядженням Президента України, 2010 рік оголошено Роком ветеранів війни.

old_editor, 14.04.2010 20:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини