Франківська область на першому місці по країні за кількістю порушених кримінальних справ щодо виплати зарплат «у конвертах»

За результатами рейдових перевірок щодо легалізації заробітної плати, з початку 2010 року по області було перевірено 296 суб`єктів господарювання, у яких було виявлено 210 неоформлених найманих працівників, зарплата яким видавалася «у конвертах».

«Факти таких порушень дуже важко виявити. Особливо, якщо це пилорама. Коли приходить перевірка, то двоє людей працює, інші — сидять. Спробуйте довести, що вони неофіційно наймані працівники. Вони не працюють. А таких випадків дуже багато», — розповідає начальник управління праці ОДА Ярослава Ульванська.

У результаті перевірок по підприємствах семи районів області було порушено 9 кримінальних справ, майже сорок суб`єктів господарювання було притягнуто до адміністративної відповідальності на основі неофіційного влаштування на роботу найманих працівників.

За 2009 рік у ході таких перевірок управлінням праці було порушено 109 кримінальних справ та 260 підприємців області притягнуто до адмінвідповідальності з 2265 перевірених.

«За 2009 рік ми вийшли на перше місце по Україні, як область, яка порушила найбільше кримінальних справ щодо тінізації заробітної плати на підприємствах. Для порівняння: у Донецькій області таких справ було лише 20. Ось вам і результативність роботи», — каже Ярослава Ульванська.

old_editor, 14.04.2010 20:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини