Пішохід, який через погане освітлення потраппив ногою в яму та зламав її, має право вимагати від влади відшкодування — Чорноус

Згідно законів України навіть пішохід має право на відшкодування не тільки матеріальної а й моральної шкоди, завданих йому поганим станом вулиць міста.

Про це на прес-конференції Громадського Форуму розповів юрист Володимир Чорноус.

«На сьогодні, діюча законодавча база дозволяє вимагати таких відшкодувань, — говорить Володимир Чорноус, — Вимагати його мають право не тільки водії, чиє авто постраждало від стану дороги, а й пасажир, який розбив голову у маршрутці через ями на дорозі. Навіть пішохід, який через погане освітлення потраппив ногою в яму та зламав її».

За словами Володимира Чорноуса, згідно законів України, відшкодовування мають проводити органи виконавчої влади на місцях.

«Потрапляння машини в яму - це таокж ДТП. Якщо після цього машина постраждала - потрібно відразу викликати працівників ДАІ, які за присутності двох свідків складуть відповідний акт, — говорить юрист, — Це і буде підставою звернення до суду для відшкодувань завданих збитків. Такі випадки в Україні вже є. Так, для прикладу, в Одесі водій відсудив декілька тисяч гривень у міської влади через те, що його машина в центрі міста потрапила в яму і зламалася, через що він не потрапив на важливу зустріч й втратив значну суму грошей».

old_editor, 09.04.2010 13:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини