Створення опозиційного уряду Тимошенко та Яценюком - це показова кампанія, що орієнтована на присутність у ЗМІ — політолог

Опозиційний уряд в Україні — це не більше ніж показуха.

Принаймні так вважають окремі політологи.

«В даному випадку, створення опозиційного уряду Тимошенко та Яценюком - це виключно показова кампанія, що орієнтована на безперервну присутність у ЗМІ тих чи інших особистостей, - каже член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко, - В українському законодавстві відсутні чіткі норми діяльності опозиційних урядів, їх прав та порядку діяльності».

За словами політолога, такі опозиційні Уряди не мають і не матимуть серйозного впливу та механізмів контролю за діючою владою.

«Найефективніше опозиційний уряд діє в країнах із двопартійною системою, де одна впливова партія, створила уряд, а інша впливова партія, яка опиналася у опозиції, створила впливовий тіньовий уряд, - каже Олександр Колядко, - В нашому випадку існують декілька опозиційних центрів, що не визнають гегемонії опозиції створеної БЮТ».

Політолог переконаний, що в Україні створення опозиційного уряду наразі полягає в тому, щоб туди увійшли тільки відомі опозиційні постаті.

«Вони відкрито та публічно критикуватимуть владу за найменші помилки, - говорить політолог, - У випадку Тимошенко, уряд складається із відомих особистостей, однак багато з яких вже були в уряді в період 2005-2010 і не проявили себе, як добрі урядовці. Яценюк же створив свій уряд із постатей невідомих, що може бути як позитивом, так і негативом».

old_editor, 03.04.2010 17:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини