В Івано-Франківську може зрости тариф на вивіз сміття. Він не переглядався два роки

В Івано-Франківську може зрости тариф на вивіз сміття із 4,42 грн. до 7,01 грн. з одного проживаючого в місяць.

Як кажуть на підприємстві АТП -0928 (займаються вивозом сміття на території 1,3,4,7,8 ЖЕО), тариф не переглядався два роки. За цей час у вартості суттєво зросли запчастини до машин, паливно-мастильні матеріали, комунальні послуги та мінімальна зарплата.

«У тариф входить не тільки перевезення твердих побутових відходів, а й їх збір, зберігання та захоронення, а також утримання контейнерів та контейнерних майданчиків», — каже Михайло Яцків, заступник голови правління АТП-0928.

За його словами, новий тариф уже пройшов затвердження в інспекції контролю за цінами, тепер на черзі громадські слухання, що мають відбутися 14 квітня, та виконком.

Окрім того, каже Михайло Яцків, підприємство має проблеми із проплатами за надані послуги. Споживачі боргують підприємству більше 1 млн. 675 тис.

«Якщо не підняти тариф, і якщо споживачі і далі несвідомо розраховуватимуться за надані послуги, через два місяці підприємство може повністю зупинитися. В літній час несвоєчасно вивезене сміття може спричинити до екологічних проблем», — каже Михайло Яцків.

До речі, згідно із постановою Кабміну мешканці повинні заключати договори із комунальними підприємства. Якщо такий договір не заключний, і якщо споживачі не розраховуються за надані послуги, то працівники інспекції з благоустрою накладатимуть штрафи.



old_editor, 01.04.2010 21:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини