Няня у сім`ї може стати справжньою проблемою у майбутньому дорослому житті дитини — психологи

Британські вчені, простежуючи феномен дитини, дійшли висновку, що няня у житті дитини може розвити негативні якості у майбутньому. Наприклад, хлопчик, який довгий час перебував під опікою і мами, й няні, у дорослому житті може зраджувати дружину.

«Таке судження цілком реальне, адже хлопчик, у якого є няня, починає усвідомлювати, що є й інші жінки, а не тільки мама. Взагалі, до вибору няні потрібно ставитися дуже серйозно, враховуючи її вік, стаж, відгуки», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

Дитячий садок, за переконанням психолога, є для дитини тим місцем, яке вчить дитину жити в соціумі, спілкуватися, вирішувати свої дитячі проблеми самостійно. Тут у дитини значно більше можливостей, як поряд з нянею, яка захищатиме вихованця навіть більше за маму, захищаючи при цьому й своє місце роботи.

«Няня й вихователь в дитячому садку — це принципова різниця. Якщо звернути увагу, то можна побачити, що дитина під опікою мами у випадку тривоги знає до кого бігти, й інша ситуація з нянею», — пояснює Наталя Мухітдінова.

Психолог також радить, якщо мама дуже зайнята й няня просто необхідна, то варто окрім прогулянок на свіжому повітрі долучити дитину ще до яких-небудь секцій.

old_editor, 01.04.2010 16:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини