Коломияни п`ють воду лише завдяки опадам. Що приховує КП «Коломияводоканал»?

Державна житлово-комунальна інспекція в Івано-Франківській області виявила, що користувачі «Коломияводоканал» платять за дощову воду. Так, за 2007-2009 роки обсяги надання послуг КП «Коломияводоканал» з реалізації питної води зменшилися на 151,9 тис. м куб., по реалізації стоків від споживачів – на 535,8 тис. м куб. В той же час обсяги дренажних і дощових стоків зросли на 457,2 тис. м куб.

«Перевіркою ставилось завдання встановити на підставі чого на 11,4 відсотка зросла кількість опадів у Коломиї, і з яких коштів здійснювалась оплата витрат, пов’язаних з прийомкою та транспортуванням їх до очисних споруд», — каже бухгалтер інспекції Віра Бойчук.

За припущенням інспекції, ці витрати могли бути перенесені в тариф для оплати послуг з водопостачання та водовідведення на населення та інших споживачів.

У результаті перевірки було виявлено, що кількість дренажних і дощових стоків у 2009 році в порівнянні з 2007 зросла на 16 відсотків, в той час як у 2008 у порівнянні з 2007 – лише на 1 відсоток.

«Якщо така тенденція збережеться, то за декілька років КП «Коломияводоканал» повністю спеціалізується на перекачуванні «з пустого в порожнє» та проситиме побільше снігу і дощу, щоб жити добре і вічно», — зауважують у ДЖКІ.

old_editor, 29.03.2010 15:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини