Тігіпко робить правильно, розмежовуючи багатих та бідних. Чому б не скинути добрий кусень тягаря на плечі багатих — економіст

Економісти вважають ініціативу Сергія Тігіпка про підвищення тарифів на газ та комунальні послуги для багатих верств населення доцільною.

Проте до цього питання, на думку економіста Дениса Шидорюка, слід підходити ретельно, прорахувавши всі тарифи та відокремивши таки багатих від бідних. Правда, як Уряд збирається зробити останнє, Денис Шидорюк не знає.

«Якщо Тігіпку й вдасться підняти тарифи для багатих, а слід зазначити, що це і є ті самі депутати, бізнесмени та чиновники, які будуть докладати усіх зусиль для того, щоб це питання «застрягло» в урядових кабінетах, то це буде його великою заслугою. Хто ж з багатих хоче розставатися із своїми грошима? Та ніхто», — каже економіст.

Денис Шидорюк вважає, що такий крок Уряду, і зокрема Тігіпка, є економічно обґрунтованим.

«Ціна на все у світі росте, в тому числі і на газ, — каже економіст, — Тому це не може не відобразитися й на тарифах для споживача цьогоріч. Я вважаю, що Сергій Тігіпко робить правильний крок, розмежовуючи багатих та бідних, адже є розмежування на звичайних користувачів, пільговиків, підприємств, тощо. Чому б не скинути добрий кусень тягаря на плечі багатих? Вони використовують газу більше, води більше, світла більше. Така постанова Уряду повинна змусити їх обмежити свої апетити».

old_editor, 17.03.2010 17:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини