Через два тижні у Верховній Раді під впливом громадськості піднімуть питання про можливі кадрові зміни в Уряді — Томенко

Миколу Томенка турбує новостворений Уряд. Особливо в гуманітарній його сфері.

Про це він заявив вчора у Івано-Франківську.

«Деякі призначення, зокрема Міністра освіти — це як виклик українському й виклик українській громаді, — сказав Микола Томенко, — Якщо не буде реакції Президента на не сприйняття української спільнотою антиукраїнських призначень, наша політична сила буде думати в якій спосіб реагувати».

Микола Томенко сказав, що в БЮТ готові терпіти новий Уряд, якщо там працюватимуть професійні люди, або люди, котрі не мають антиукраїнської історії.

«Проте, якщо людина має серйозну антиукраїнську історію і не сприйняття власне держави чи її конкретних регіонів, то вона не може бути на такій делікатній посаді як освіта й наука, — говорить Микола Томенко, — Зараз багато обласних рад та громадськість звертаються до необхідності вирішити це кадрове питання. Я думаю, що ми маємо тепер два тижні не пленарної роботи і подивимось, як ситуація буде розгортатися далі».

На думку Миколи Томенка, вже через два тижні у Верховній Раді піднімуть питання про можливі кадрові зміни в Уряді під впливом громадськості та органів місцевого самоврядування.

«Якщо до того часу Прем’єр із Президентом ніяк не будуть реагувати, то слід очікувати тотальний перегляд гуманітарної політики, освітньої та наукової доктрини в Україні. Це я вважаю злом, — каже заступник голови парламенту Микола Томенко, — За останній час ми зробили багато таких речей, які слід зберегти - перш за все мовні речі. Я не бачу 226 голосів для зміни мовної політики сьогодні, натомість я розумію, яким шляхом може піти влада, проголошуючи на сході країни російську, як регіональну мову».

old_editor, 16.03.2010 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини