Варіант із додаванням балу атестату єдино можливий — Томенко про ЗНО

Микола Томенко критично ставиться до перегляду правил здачі ЗНО.

Про це він повідомив вчора, перебуваючи на Прикарпатті.

«Коли фактично наші випускники готуються до вступу у вузи, єдине, на що я готовий піти, як людина, яка знає усю цю вузівську систему — це до загальної системи зовнішнього тестування додати фактор середнього балу атестату. Бо ключовим недоліком системи тестування є те, що ваші знання на момент їх складання є достатньою умовою прийняття рішення про вашу підготовку. Фактично, нівелювалася робота в школі на протязі усіх років, — каже Микола Томенко, — Ось саме такий варіант, із додаванням балу атестату єдино можливий».

Іншою проблемою, котру треба врегулювати, за словами Миколи Томенка, є розведення конкурсу серед пільговиків та рештою.

«На жаль, ми не зменшили кількість пільговиків, що слід було зробити. Тому треба виокремити їх в окрему групу, аби вони змагалися між собою і не заважали талановитим дітям потрапляти на престижні професії, — говорить Микола Томенко, — Але зробити спеціальні вступні іспити або повністю переглянути систему, я вважаю, що це зло, бо тоді загальна ідея рівних умов та антикорупційних підходів буде зліквідована. Кожен вуз буде придумувати ще свої іспити і ми розуміємо, що тоді вони будуть визначальними і суб’єктивні фактори знову візьмуть гору».

Микола Томенко каже, що не ідеалізує програму зовнішнього тестування, але вважає, що її ідеологія та загальні принципи повинні бути збережені, а удосконалюватись мають тільки форма чи методи.

old_editor, 16.03.2010 14:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини