Громадський Форум та молодь Івано-Франківська: «Разом до здоров'я»

Під такою назвою проходила ініційована студентами франківських вишів, активістами Громадського Форуму та проектом USAID молодіжна акція у центрі міста.

В ході заходу волонтери розповсюджували листівки з інформацією про сучасні практики зі збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

Захід привернув неабияку увагу молоді. Понад 1000 буклетів з корисною інфомацією було роздано молоді протягом одного дня. У поліграфічних матеріалах передусім розповідається про можливі заходи для уникнення безпліддя і захворюваності на інфекції, що передаються статевим шляхом, а також про наслідки абортів та систему планування сім'ї.

Організатори ставили за мету донести до молодих людей інформацію про можливі шляхи покращення здоров’я жінок, чоловіків та родини в цілому шляхом запровадження в Україні сучасних практик зі збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

«Молоді люди мають розуміти, що здорова та щаслива родина не можлива без: заняття спортом, відмови від шкідливих звичок, здорової їжі та активного відпочинку! Саме тому ми закликаємо молодь берегти здоров’я змолоду!», - каже Юрій Соловей.

Важливо, що ініціатива проведення акції виникла, власне, у студентів – учасників проекту «Вибори студентського мера-2010», в ході якого молодіжні лідери з різних ВУЗів беруть участь справжніх студентських виборчих перегонах. Для того, щоб проект приносив реальну користь місту форумівці допомагають студентам втілювати у життя розроблені ними корисні соціальні проекти. Таким чином за останній місяць спільно з молодіжними лідерами, Громадський Форум вже реалізував 3 проекти. Одним з них є запропонований студентом Медичного Університету Любомиром Кітралем "РАЗОМ ДО ЗДОРОВ'Я".



«Ми завжди підтримували і будемо підтримувати молодіжні ініціативи такого роду, адже вони пропагують позитивні речі у молодіжному середовищі: закликають молодь бути активнішою, дають поштовх до саморозвитку студентів та, врешті, додають впевненості у своїх силах»
, - вважає Юрій Соловей.

old_editor, 17.03.2010 19:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини