Ситуація для регіоналів зараз є не такою і переможною, як здається багатьом на перший погляд — політолог

На думку світових експертів, новий уряд Азарова є дублем уряду 2004 року. Це, за їх словами, не принесе Україні нічого нового та реформаторського.

«Ситуація для регіоналів зараз є не такою і переможною, як здається багатьом на перший погляд, — говорить політолог Олександр Колядко, — По-перше, коаліція, яка створена неконституційним шляхом, може так само швидко розвалитися, як і утворилася, якщо не будуть задоволені усі вимоги людей, що увійшли туди, як індивідуальні члени».

За його словами, в уряд увійшло багато старих облич - це пов’язано із колосальною моральною сатисфакцією тих людей, котрих відсторонили у 2004 та 2007 роках. Вони будь-якою ціною прагнутимуть довести, що з ними повелися несправедливо.

«Для Януковича було б великим ризиком, сформувати Кабмін із нових людей, оскільки з ними просто важче було б спрацюватися, особливо такому консервативному політику, як Янукович, — каже політолог, — А зі старою командою у нього є досвід співпраці. Проте єдиним фактором ризику у цій команді є Сергій Тігіпко, котрий власне і погодився працювати в уряді, щоб проводити реформи».

На думку Олександра Колядка, щодо реформаторських дій нового уряду, то про них дуже важко говорити, оскільки самі по собі реформи є непопулярними і результат від них відчувається нескоро, а в 2012 році будуть чергові вибори до Парламенту.

«Саме до 2012 року цьому уряду необхідно стабілізувати ситуацію в країні, — каже підсумовуючи політолог, — Тому, швидше за все, ніяких реформ до виборів 2012 чекати не слід».

old_editor, 15.03.2010 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини