Якщо «Теплокомуненерго» не розпочне відповідну роботу, уже на осінь область буде мати певні газові проблеми — Парфан

Івано-Франківська область боргує 100 мільйонів гривень за газ.

Про це нещодавно повідомив заступник голови ОДА Тарас Парфан. Уже в лютому тенденція росту боргу за газ пішла на спад, що традиційно для кінця опалювального сезону. Саме у лютому борг за газ зменшився на 3 мільйона гривень, що за словами Тараса Парфана, є значним зменшенням.

«По розрахунках ситуація не найкраща. Звичайно, до кінця опалювального сезону постачальники газу не прийматимуть ніяких радикальних рішень. Проте, уже у міжопалювальний сезон уряд повинен прийняти серйозні зміни, які могли змінити ситуацію з цінами», — каже Тарас Парфан.

Багато у нашій області залежить від Івано-Франківського «Теплокомуненерго», який займає 89 % ринку, як стверджує заступник голови ОДА.

«Якщо "Теплокомуненерго" не розпочне відповідну роботу, уже на осінь область буде мати певні газові проблеми. Минулі роки забезпечення газом відбувалося шляхом кредитування. Шлях кредитування був неправильний. Має бути чітко зрозумілий фінансовий план розвитку підприємства», - каже Тарас Парфан.

У області, як розповів Тарас Парфан, більше десяти відсотків споживачів не платять за газ, особливо у січні, що й спричиняє значний борг.

old_editor, 12.03.2010 18:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини